English Inte inloggad: Logga in | Registrera dig

2019-03-28:

Observera att sidan behandlar en tidigare version.

Export till HTML/Webb

Uppdaterad: 2019-03-28

Knappen webb låter dig exportera en lista till HTML-format. Du kan välja ett strukturerat eller formaterat webbdokument. Strukturerat innebär att listan byggs upp genom en (osynlig) tabell. Fördelen är att tabellstrukturen kan kopieras in i ett ordbehandlingsprogram och redigeras.

Formaterat innebär att MeOS placerar ut textelementen på sidan genom att specificera placeringen för varje textelement. Dokumentet blir då mer exakt likt hur det ser ut i MeOS. För att använda inställningarna gör du något av följande.

Mallar

Utöver de inbyggda formaten kan mallar användas för export. Med MeOS installeras ett antal mallar, t.ex. sidor med kolumner. Med denna mall exporteras listan som ett antal kolumner på separata sidor som växlar med ett tidsintervall. När hela listan visats laddas data om. Denna mall kan vara lämplig om man vill visa listorna på TV-skärmar.

För mallarna finns ett antal parametrar. Exakt hur dessa används beror delvis på mallen, det är inte säkert att alla är tillämpliga.
Tips
Du kan länka ihop flera listor, t.ex. startlistan och resultatlistan, genom funktionaliteten Kom ihåg listan. Om du exporterar HTML från en sådan lista och du har exakt lika många kolumner som antal länkade listor kommer MeOS att placera en lista i varje kolumn. På detta sätt kan man t.ex. få en kolumn med startlista och en med resultatlista på samma skärm. Eller ha damernas resultat i en kolumn till vänster och herrarnas i en kolumn till höger.

Om man inte styr kolumnerna på detta sätt kommer MeOS att försöka balansera dem så de blir ungefär lika stora.

Egna mallar

MeOS installeras med ett antal inbyggda mallar, som ligger som .template filer i MeOS installationskatalog. Den som är kunnig i HTML kan lätt redigera en sådan mall och spara den i MeOS datakatalog (Se Om MeOS på första sidan). På detta sätt är det möjligt att formatera listan i princip hur som helst och använda en egen grafisk profil. Var noga med att ange en unik tagg för varje mall. MeOS laddar om mallarna från fil när du trycker på webb, men inte för varje export.
För att kommentera innehållet måste du vara inloggad. Logga in