English Inte inloggad: Logga in | Registrera dig

2019-05-06:

Observera att sidan behandlar en tidigare version.

MeOS informationsserver

Uppdaterad: 2019-05-06

På sidan automater kan du starta MeOS inbyggda webbserver genom funktionen Informationsserver. Du kan välja vilken TCP-port MeOS ska använda.

När servern startats får du upp en ruta med lite statistik och en webblänk som du kan använda för att testa servern.
Observera
Observera att du kan vara tvungen att tillåta trafik genom brandväggar på den angivna porten för att det ska fungera.
På testsidan får du först upp länkar till olika resultatlistor från MeOS. De kan användas till att visa resultat, t.ex. på en TV-skärm med en TV som kan kopplas till nätverket. Resultatsidorna uppdateras automatiskt med jämna mellanrum.

Funktionen mappa rotadressen skapar en snabblänk till en funktion eller sida som du definierar. Om du skriver enter mappas rotadressen till MeOS direktanmälan, det vill säga, http://datornamn:port/ leder till direkanmälan. Om man inte har någon annan webbserver på datorn kan man sätta porten till 80, som är standard för http. Då förenklas adressen för direktanmälan till http://datornamn/.

Om du designar en speciell lista visa upp listan i MeOS och tryck på Kom ihåg listan så blir den listan tillgänglig här, se export till HTML/Webb.

Efter länkarna följer dokumentation av MeOS-REST API, som är till för att hämta data direkt från MeOS till egna tillämpningar, exempelvis för att skapa resultatlistor för en TV-produktion.
För att kommentera innehållet måste du vara inloggad. Logga in