English Inte inloggad: Logga in | Registrera dig

2015-01-26:

Observera att sidan behandlar en tidigare version.

Publicera resultat på Internet

Uppdaterad: 2015-01-26

På sidan Automater finns Resultat online. Den här automaten kan exportera tävlingsdata i olika format, antingen till en fil eller automatiskt ladda upp dem till webben. För att skicka resultat till orientering.se/liveresultat, se MeOS resurser.

I listan klasser väljer du vilka klasser du vill publicera resultat för.

Formatet MeOS Online Protocol (MOP) skickar förändringar i tävlingen, mål, start och mellantider, på ett kompakt sätt. Detaljer i protokollet och exempelkod för att få igång en webbserver finns att ladda ner här: MeOS Resurser. Det går också att exportera resultaten i IOF-XML format, men filerna kan då bli ganska stora.

Alternativet Packa stora filer komprimerar stora filer i ett zip-arkiv.

Skicka till webben skickar filerna direkt till en webbserver. Tävlingens id-nummer och lösenord definieras av webbservern.

Spara på disk sparar filerna till en mapp på datorn. Ange ett filnamnsprefix. De sparade filerna numreras löpande och får filnamn: filnamnsprefix + löpnummer.xml. Skript att köra efter export är ett eget skript som anropas efter varje export. (Jämför Exportera listor till webben.)

Kontroller

Välj de kontroller som ska publiceras. Standardvalet är de kontroller som har ett definierat namn (se kontroller) eller där radiostämplingar har registrerats (antalet exporterade kontroller utökas automatiskt när stämplingar inkommer).
Bra att veta
Om internetuppkopplingen är långsam (har lång svarstid) kan uppladdningen av resultat ta tid. Därför kan det vara lämpligt att använda en dedikerad MeOS-klient för uppladdning för att inte blockera annan användning, det vill säga en MeOS-process som endast har denna uppgift. Det går att köra flera instanser av MeOS på samma dator.

Kommentarer

Resultat från 2-mannastafett

2016-08-21 15:31:36 av Stig Dahl

Detta resultat blir fel när man laddar upp till Eventor. Bara str1 syns, och lagen får status "Utgått".

Gäller 3.3RC3

Eventor och 2-mannastafett

2016-08-21 16:46:16 av Erik Melin

Eventor/OLA stöder inte tvåmannastafetter. Du får ladda upp en resultatlista som PDF eller HTML.


För att kommentera innehållet måste du vara inloggad. Logga in