English Inte inloggad: Logga in | Registrera dig

2015-12-16:

Observera att sidan behandlar en tidigare version.

Start- och resultatlistor

Uppdaterad: 2015-12-16

På sidan listor finns bland annat start- och resultatlistor. Alla listor har funktionerna skriv ut, pdf och webb, som skriver ut respektive sparar en PDF eller HTML-fil för webben. I det senare fallet får du välja mellan ett strukturerat eller formaterat webbdokument. Strukturerat innebär att listan byggs upp genom en (osynlig) tabell. Fördelen är att tabellstrukturen kan kopieras in i ett ordbehandlingsprogram och webbläsaren kan anpassa kolumnbredder, med mera, för varje användare. Formaterat innebär att MeOS placerar ut textelementen på sidan genom att specificera placeringen för varje textelement. Dokumentet blir då mer exakt likt hur det ser ut i MeOS.

Knappen eget fönster öppnar den egna listan i ett separat fönster.

Automatisera skapar en automat som skriver ut eller exporterar listan till fil med jämna mellanrum, se automatisk utskrift och filexport.

Automatisk rullning innebär att listan automatiskt rullar på skärmen, så att hela listan visas. Fullskärm innebär att den dessutom visas på hela skärmen. Denna funktion kan vara ett alternativ till utskrivna listor.

Kom ihåg listan sparar de listinställningar du gjort för denna lista, t.ex. om du valt de klasser som har nummerlapp vid start t vå. Du kan snabbt ta fram listan igen från sidan listor. Inställningen sparas i tävlingen och är tillgänglig för alla som öppnar den.

Kopiera kopierar listan till urklipp, så du kan klistra in den i ett ordbehandlingsprogram eller kalkylbladsprogram.

Återgå tar dig tillbaka till sidan med listval.
Bra att veta
  • Listorna i MeOS uppdateras live – om en lista visas när en bricka läses in uppdateras listan.
  • I många listor går det att klicka på deltagarens namn för att direkt komma till sidan deltagare.
På sidan listor finns vissa gruninställningar. Alternativet sidbrytning mellan klasser / klubbar påverkar endast utskrifter. Med sträcktidsanalys innebär att resultatlistor innehåller information om uppskattade bomtider. Begränsningen antal visade per klass används för att skapa topplistor – t.ex. en lista över medaljörer.
För att automatiskt skriva ut resultatlistor med jämna mellanrum används automaten resultatutskrift / export på sidan automater. Du kan skapa en sådan automat för en given lista genom att välja automatisera. Se automatisk utskrift och filexport.

Kommentarer

Ladda upp startlista

2016-08-19 19:34:05 av Stig Dahl

Det fungerar inte att ladda upp startlistan till Eventor från MeOS (Eventorkoppling, ladda upp startlista).
Verkar som om den använder http som protokoll på Eventors port 443. Att ladda upp som fil fungerar. Version 3.3/RC3.

Klass saknas i startlistan på Eventor

2016-10-13 10:58:36 av Henrik Persson

Vi har problem med att få upp en komplett startlista, då en klass saknas när startlistan publiceras i Eventor. Jag har kollat att allt stämmer överens mellan MeOS och Eventor och det verkar göra det. Vid importen till Eventor visar den att den läser in klassen och markerar den men ingenting syns i Eventor. Samma gäller om man bara väljer att importera just den klassen. Oklart om detta är en bugg i MeOS eller Eventor.

Startlista i Eventor

2016-11-15 20:53:24 av Erik Melin

Jag hoppas att det löste sig på något sätt. Utan närmare information om omständigheterna har jag svårt att förstå eller förklara problemet.


För att kommentera innehållet måste du vara inloggad. Logga in