English Inte inloggad: Logga in | Registrera dig

2011-02-11:

Observera att sidan behandlar en tidigare version.

Server- och nätverksproblem

Uppdaterad: 2011-02-11

Om MeOS tappar kontakt med servern, får du ett meddelande om problemet. MeOS tillåter att du fortsätter arbeta med tävlingen eller läsa in brickor, och kommer att försöka återställa databasanslutningen i bakgrunden.

När databasen återställts skickas de ändringar du gjort automatiskt till databasen, och blir tillgängliga för andra MeOS-användare. Det är alltså möjligt att klara ett kortvarigt strömavbrott med omstart av servern utan att avbryta arbetet med tävlingen på batteridrivna datorer.
Observera
Automatisk återanslutning bör användas med försiktighet, och endast om ni tror att servern kommer att bli tillgänglig igen – exempelvis om ni råkar ut för ett kortvarigt strömavbrott. Går servern inte att återställa kan ändringar gå förlorade.
Kommandot koppla ner databasen på sidan med serverinställningar får MeOS att sluta försöka återställa databaskopplingen, och istället arbeta vidare lokalt.

Kommentarer

Nätverk och korsad kabel.

2011-06-02 21:58:11 av Eilert Edin

Har två bärbara maskiner ihopkopplad med korsad nätverkskabel. Använder en av dessa som server. Inga problem att starta servern men det går inte att ansluta den andra maskinen utan får då felmeddelandet "Can´t connect to MySQL server on ´192.168.0.101´(10060) MySQL Error". Kan pinga mellan datorerna utan problem, använda de två bärbara som klient med min stationära dator som server i mitt hemnätverk. Har även provat bara dessa två i både trådlöst och trådbundet nätverk men det går inte. Provat att koppla bort brandväggen (WINDOWS) och AWG virusprogram utan resultat. Någon som vet vad felet är?

Felsökning nätverk

2011-06-03 17:45:49 av Erik Melin

Det finns inget i teorin som hindrar att man kopplar ihop två bärbara datorer direkt, jag har provat, men man brukar alltid vara tvungen att stänga av brandväggarna. Enligt min erfarenhet brukar det vara den vanligaste orsaken till problem.

MySQL har också alternativ att använda Windowsinloggningen för autentisering. Det alternativet föreslår jag också att man undviker, om man inte har ett mycket vältrimmat Windowsnätverk.

När man installerar MySQL 5.5 finns en kryssruta för att automatiskt konfigurera brandväggar, som kan vara bra att kryssa i.

Port i brandväggen

2011-07-05 23:22:23 av Anders Larsson

För att MySQL kopplingen skall fungera så skall port 3306 öppnas i brandväggen. Tog en stund innan jag hitade det.
Sedan fungerade det perfekt!
Körde en uppvisning/test sprint där vem som helst fick testa. Smidigt att kunna köra en tävling med ~150 deltagare på 10 SI pinnar! Fast när det är super sprint vore det bra med tidtagning med 1/10s

Äsch...

2012-08-21 16:01:31 av Tomas Byström

...ovanstående hände med MeOS 3.0


För att kommentera innehållet måste du vara inloggad. Logga in