English Inte inloggad: Logga in | Registrera dig

2011-02-18:

Observera att sidan behandlar en tidigare version.

Elektroniska passertider

Uppdaterad: 2011-02-18

MeOS stöder elektroniska radiokontroller. Programmera en masterstation som kontroll eller mål och kryssa i ”skicka stämplingar / autosänd” (se SportIdents användarhandbok).

Gå sedan till sidan SportIdent i MeOS. Se till att avläsning / radiotider är valt. Välj den COM-port som enheten är kopplad till och välj aktivera. MeOS försöker nu få kontakt, men om enheten är långt borta eller uppkopplad via radiolänk är det inte säkert att MeOS får något svar.

Du får då frågan om MeOS ska lyssna efter inkommande stämplingar. Om du svara ja kommer MeOS att lyssna på den valda porten. För att verifiera att du har kontakt med enheten måste du provstämpla. MeOS kan inte upptäcka om kontakten med enheten upphör.

MeOS stöder även protokollet ”SI Online Punches”, vilket innebär att stämplingar kan skickas över nätverket (eller genom mobiltelefoner över Internet). Välj TCP i listan över portar. Du måste välja samma port för TCP som det program som skickar stämplingarna. Protokollets nolltid förutsätts vara 00:00:00. Tryck på starta för att öppna porten.
Observera
Se till att eventuella brandväggar släpper igenom trafiken när du använder stämplingar över TCP.

Kommentarer

Fungerar onlinebevakning av kontroller?

2012-04-04 12:34:09 av Anders Platt

MeOS 3.0.250 Beta 2 och Meos 2.5.217 När jag kopplat in en masterstation programmerad som en kontroll med autosend till datorn, och sedan stämplar i den, tolkar MeOS det som att löparen stämplat vid målet och inte vid kontrollen. Speakerlistan visar tiden i mållistan. Är detta en bugg, eller är något felinställt?

Radiokontroller

2012-04-13 20:14:23 av Erik Melin

Har aldrig hört talas om någon annan som haft detta problem, och bevisligen har det fungerat i många fall. Gissar på någon felinställning.


För att kommentera innehållet måste du vara inloggad. Logga in