English Inte inloggad: Logga in | Registrera dig

MeOS Nyhetsbrev, februari 2011

Uppdaterad: 2011-02-26

MeOS första nyhetsbrev

Det här är MeOS första nyhetsbrev. Antalet mottagare är två, men då har det bara varit möjligt att registrera sig en knapp vecka.

Samtidigt skickar jag ett manuellt brev till många andra som tidigare visat intresse för MeOS och uppmanar dem att registrera sig för fortsatt information.

Version 2.5, beta 3 går nu att ladda ner. De främsta förbättringarna är: För version 2.5 är målet främst att komplettera med stöd för stafetter och patrullklasser direkt från Eventor.

Prestandatest

Jag har gjort ett prestandatest med en tävling med 3000 deltagare och 10 MeOS-klienter med varierande uppgifter, som speakerstöd, avläsning och listgenerering. Jag simulerade inläsning av ungefär 1 bricka varannan sekund, och arbetade samtidigt manuellt med tävlingen – en del ganska brutala grepp som att ändra antalet sträckor i en stafettklass.

Resultat

Resultatet var att processorbelastningen på samtliga datorer var i princip 0% nästan hela tiden, serverns svarstid snabb, och inga (detekterade) fel uppstod.

Stöd för flera etapper

Jag får ganska många frågor om planerna för att stödja flera etapper. Sådana planer finns och första versionen med flera etapper, beräknas vara MeOS 3.0 Beta 1.

Bästa hälsningar,
Erik Melin
För att kommentera innehållet måste du vara inloggad. Logga in