English Inte inloggad: Logga in | Registrera dig

2023-04-19:

Observera att sidan behandlar en tidigare version.

Hantera flera tävlingar i en MeOS-tävling

Uppdaterad: 2023-04-19

Om du har två (eller fler) oberoende tävlingar som avgörs samtidigt på samma plats, kan det vara smidigt att hantera dem i en tävling i MeOS för att kunna dela infrastruktur, såsom brickavläsning, direktanmälan och så vidare.

Antag att du har två filer med anmälningar, två uppsättningar klasser, banor etc. För att undvika förvirring bör klasserna ha unika namn (även om MeOS tillåter att flera klasser delar namn). Risken att fel bana knyts till fel klass minskar också betydligt (i filerna med banimport används vanligtvis namnet på klassen för att koppla bana till klass).

Om klasserna från de två källorna har dessutom har olika id är det egentligen bara att importera först data för ena tävlingen och sedan data för den andra tävlingen. MeOS kommer att lägga till de nya klasserna, och deltagarna får rätt klass eftersom klassernas id är olika. Om däremot klassernas id överlappar, det vill säga, samma id används i de två tävlingarna för olika klasser, måste speciell hantering till.

I formuläret för import av anmälningar finns längst ner ett fält för Förskjutning av klassers id. Här anger du ett tal, förslagsvis nåt jämt som 1000, som adderas till klassernas id, både när klasserna skapas och när anmälningarnas klass-id tolkas.
Observera
Det är viktigt att samma förskjutning används varje gång data importeras från en viss källa.

Exportera startlistor och resultat

När du exporterar start- och resultatlistor behöver du oftast skapa en fil för varje uppsättning klasser. Välj bara vilka klasser du vill exportera i samband med exporten. Även om du har angivet en förskjutning av klassens id vid import, kommer det ursprungliga klass-id:t att användas vid exporten. Det går inte att till samma fil exportera två olika klasser med samma id; du får antingen ändra det klassernas externa id eller exportera till olika filer.
Observera
Du kan inte använda Eventorkopplingen för tävlingar med data från flera källor, utan du måste arbeta med manuell import och export av filer till och från Eventor.

För att kommentera innehållet måste du vara inloggad. Logga in